5 værdifulde byggetips

Vi har samlet nogle gode råd, til dig som skal igang med et renovering projekt.

Hos SimpelByg, er vores mål at få dig sikkert igennem et byggeprojekt. Nedenunder, har vi samlet 5 tips, til hvordan du kommer godt fra start, og bliver bedst muligt klædt på, til dit næste projekt i hjemmet.

  • Mundtlige aftaler er lige så bindende som skriftlige aftaler, men de er meget sværere at bevise. Send derfor ALTID en mail eller sms, hvor du bekræfter de aftaler, som I har lavet på møder eller i telefonen.Vælg en håndværker som har god økonomi, og som har udført flere byggeopgaver. Kig evt. efter anmeldelser
  • Der er næsten ikke noget værre end at håndværker går konkurs undervejs i et byggeriet. For det første fordi du måske har fået betalt for meget i forhold til det der er udført – og for det andet, fordi du risikerer, at byggeriet går i stå længe, inden det kan komme i gang igen efter konkursen.
  • Der er meget, der skal være styr på, når man vælger at lave om i huset. Det kan være svært at overskue det økonomiske aspekt, da der er mange faktorer, der spiller ind. Derfor kan man med fordel lave et udførligt budget, hvor man aktivt tager stilling til, hvor mange penge man dels vil og kan ligge i projektet. Derudover skal man tage stilling til materialevalg, og i den fase kan økonomien også spille en rolle. Det kan være, at man må gå på kompromis med nogle af ens materialer, så man kan få pengene til at hænge sammen. Planlægning af økonomien sker således både før og under byggeprojektet.
  • Når der skal laves om i huset, så kan der være nogle ting, man selv kan gøre, og andre ting man ikke selv kan gøre. Det vil være meget forskelligt, men som udgangspunkt kan der være nogle ting, som bør udføres af professionelle, hvis man ikke selv har færdighederne til at udføre arbejdet da det ellers kan blive en dyre omgang end højst nødvendigt. Her bør man særligt være opmærksom på vådrum, hvor der er nogle særlige regler, og hvor der bl.a. kan ske store følgeskader, hvis det ikke bliver udført korrekt fra starten.
  • Når man skal bygge noget i huset, så vil der altid skulle tages stilling til valg af materialer såsom f.eks. valg af mursten. Der er stor økonomisk forskel på forskellige materialer, men design udseende, holdbarhed og funktionalitet spiller også en rolle. Har man pengene til det, kan man gøre noget ekstra ud af de flotte og luksuriøse detaljer.

Andre håndværker artikler